Ierland

Duur: 7 dagen
Soort reis: retraite pelgrim reis
Thema: In de voetsporen van St. Finbarr
POD(onscherp)
EnjoyYourWalk

Over deze reis naar Ierland

Al eeuwenlang bewandelt men het pelgrimspad van St. Finbarr. Treed in zijn voetsporen en maak in een kleine groep, onder deskundige begeleiding, de 36 kilometer lange tocht. Geniet van het beklimmen van drie pieken en het adembenemende uitzicht over de vele valleien, Bantry Bay en de ruige kustlijn van Ierland.

St. Finbarr kwam in de zesde eeuw aan op de ‘Top of the Rock’ en riep mensen daar hartstochtelijk op om terug te keren naar Christus. Zijn eindpunt wordt jouw startpunt. Bovenop de rots verblijf je in een zogenaamde pod. Hier heb je tijd om je terug te trekken en te reflecteren op wat is geweest, wat nu is en wat nog gaat komen. We hebben acht van deze pods beschikbaar voor singles en echtparen.

Naast de stilte van de pod trekken we als groep samen op rond de maaltijden en tijdens de wandelingen. Zo stuwen we elkaar naar grote hoogten. Ontdek de ongewone vrede en rust, die Finbarr vond in dit mooie stukje Ierland en hopelijk vind je ook een antwoord op je persoonlijke vraagstuk. De kameraadschap met de andere ‘pelgrims’, het zoeken en het vinden, de pijntjes en kwalen aan het eind van een wandeldag… dat alles maakt deze retraite iets om naar uit te kijken en ten volle te beleven.

Het programma tijdens deze reis

Deze retraite reis biedt ruimte aan bezinning en reflectie als kluizenaar en pelgrim.

Dag 1

Vrijdag – 24 mei

Verzamelen op Rotterdam CS. Treinreis naar Roscoff (FR). Nachtboot naar Cork. Hut per twee of drie personen (echtpaar of m/v gescheiden) .

Dag 2

Zaterdag – 25 mei

Aankomst op Ierse bodem. Ontmoeting met Kees Postma. Busrit naar ‘Top of the Rock’. Voor vier nachten betrek je hier je eigen pod inclusief uitzicht.

Dag 3

Zondag – 26 mei

Bezoek aan en ontmoeting met de Christian Fellowship Church in Bantry. Lunch. Per bus naar Glengarriff (Zuid-Kerry). Retraitemoment.

Dag 4

Maandag – 27 mei

Retraitemoment. Start tweedaagse pelgrimage, o.l.v. een lokale gids. Etappe 1: Top of the Rock – Kealkil (20 km). Onderweg moment(en) van bezinning rond St. Finbarr en de boodschap die hij bracht.

Dag 5

Dinsdag – 28 mei

Retraitemoment. Vervolg pelgrimstocht. Etappe 2: Kealkil – Gougane Barra (16 km). Overwinningsmoment: het doel is bereikt!

Dag 6

Woensdag – 29 mei

We nemen afscheid van St. Finbarr en van ‘Top of the Rock’. Bus naar Cork. Nachtboot naar Roscoff.

Dag 7

Donderdag – 30 mei

Per trein door Frankrijk terug naar Nederland. Aankomst om 17.00 uur op Rotterdam CS.

KeesPostma(2)

Gastspreker op deze reis naar Ierland

Kees Postma

Mijn naam is Kees Postma, vader van vier kinderen en getrouwd met Wieteke. In het dagelijks leven bevind ik mij in de wondere wereld van werken in de kerk; als voorganger in Friesland en als missionair werker voor ECM. Ierland is mijn tweede thuisland. We hebben er vier jaar gewoond én mijn boek ‘De Retraite’ speelt zich in Ierland af. Met een lach en een traan hoop ik deze Retraite bij jou langszij te komen via het onderwijzen uit Gods woord en het bieden van een luisterend oor.

Ik neem je graag mee op deze onvergetelijke reis door Ierland! Check hierboven het programma en alles wat je moet weten om de juiste beslissing te nemen. En wie weet lopen wij dan straks samen op als pelgrims.

Highlights van deze reis naar Ierland

Als een kluizenaar

Een eigen pod met stille uitzichten

Rust en bezinning

Terugblikken en vooruitblikken

Kom in beweging

Reis als pelgrim jouw doel tegemoet!

Praktische info over deze reis naar Ierland

De volgende zaken zijn standaard inbegrepen:

  •  1 gastspreker, 1 reisbegeleider, 1 lokale gids (pelgrimstocht)
  •  6 tot 12 deelnemers (ex begeleiding)
  •  2 nachten boot, 4 nachten verblijf o.b.v. een privé pod op camping ‘Top of the Rock’ (Drimoleague, IRL). De 8 pods waarover deze camping beschikt liggen verspreid over de heuvel, waarop deze camping is gelegen. Elke pod beschikt over een of twee bedden (incl. linnengoed, handdoeken). Mooi uitzicht op de omgeving. Bewegwijzerde wandelroutes vanaf de camping. Douches en sanitair op korte afstand in het hoofdgebouw. Naast een zitruimte en keuken die gebruikt mag worden voor de groep.
  •  standaard reissom per deelnemer €1.595 p.p.
  •  dit is inclusief: treinreis Rotterdam CS – Roscoff vv, overtocht Roscoff – Cork (2/3-persoonshut met eigen sanitair), busticket Cork – Drimoleague vv, verblijf in prive pod op camping, maaltijden op de camping, programma, spreker, wandelingen vanaf de camping, tweedaagse trektocht met gids, transfers naar of vanaf de camping (3x), excursie op zondag, reisbegeleiding.

Extra (indien gewenst kun je dit aangeven bij ‘opmerkingen’, helemaal onderaan in het boekingsformulier):

  •  Toeslag eigen hut boot, retour €250 p.p.
  •  Korting twee personen in pod (boeking twee personen, bijvoorbeeld als echtpaar) €50 p.p.

========

ACTIE NIEUWSBRIEF (voor inschrijvingen t/m 12 december):

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en maak kans op €250 korting op een reis naar keuze! Aanmelden voor de nieuwsbrief kan hier.

Just a climb

Ga mee op deze reis naar Ierland

Bij ons reis je veilig en  verzekerd!

Retraite Actief Reizen is aangesloten bij de volgende keurmerken en garanties.

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Wij zijn aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR). VvKR komt op voor de belangen van kleine, vaak specialistische reisorganisaties. Via VvKR bundelen we onze krachten en delen we onze expertise om zowel voor de reisorganisatie als de consument tot een zo groot mogelijke zekerheid en tevredenheid te komen.