Schotland

Duur: 10 dagen – Prijs: €1.547
Soort reis: retraite wandel reis
Thema: Een nieuwe schepping
Moerasbloei
Wet walk

Over deze reis naar Schotland

Schotland daagt je uit… op een andere manier dan elders in Europa. Schotland heeft iets unieks, dat beaamt elke natuurliefhebber die er geweest is. Het landschap is van een bijzondere leegheid, ruigheid, uitgestrektheid. Het is puur, rauw, soms ineens ook weer lieflijk. Je ontdekt het zelf op deze bijzondere reis naar de Schotse Hooglanden. Tijdens een aantal pittige wandelingen, direct vanuit onze accommodatie, ontmoet je de elementen.

Ook jouw leven hangt vaak van weerbarstigheden aan elkaar. Zo inspireert Schotland je tot inzichten en goede gesprekken rond een boeiend thema: een nieuwe schepping. Welkom in de ‘bare wilderness’!

Het programma tijdens deze reis

Deze retraite wandel reis biedt actieve uitdaging tijdens wandelingen in de natuur.

Dag 1

Vrijdag – 12 september

Overtocht per nachtferry vanuit IJmuiden naar Newcastle. Vertrek ferry om 17.30 uur. Eigen hut per twee of drie personen met sanitair.

Dag 2

Zaterdag – 13 september

Aankomst in Newcastle om 09.15 uur. Dagreis naar Corrimony in de Highlands.
Woest en leeg (Gen. 1: 2). Stiltemoment bij de Corrimony Cairn.

Dag 3

Zondag – 14 september

1e scheppingsdag: Licht in mijn ogen (Gen. 1: 3-5). Bijwonen kerkdienst in Schotse gemeente. Inloopwandeling met coachkaarten.

Dag 4

Maandag – 15 september

2e scheppingsdag: Onder en boven (Gen. 1: 6-8). Wandeling door het Corrimony Nature Reserve (12 km, vrij pittig, 4-5 uur).

Dag 5

Dinsdag – 16 september

3e scheppingsdag: Stevige grond (Gen. 1: 9-13). Creatieve opdracht rond heldere en troebele bronnen. Herbronningswandeling (12-20 km, eenvoudig parcours, 3-5 uur).

Dag 6

Woensdag – 17 september

4e scheppingsdag: Spelen in het Licht (Gen. 1: 14-19). Wandeling bij Sandaig Bay (1,5 uur). Glenelg Ferry naar Skye. Eilean Donan Castle.

Dag 7

Donderdag – 18 september

5e scheppingsdag: Schaduw op je pad (Gen. 1: 20-23). Over Leviatan. Boottocht over het Loch Ness.

Dag 8

Vrijdag – 19 september

6e scheppingsdag: Volheid van leven (Gen. 1: 24-31). Zonsopkomstwandeling (12 km, pittig, 4,5u). Creatieve ochtend. Excursie Glen Cannich.

Dag 9

Zaterdag – 20 september

7e dag: Rust (Gen. 2: 1-3). Terugreis naar Newcastle. Vertrek ferry om 17.00 uur.

Dag 10

Zondag – 21 september

Aankomst in IJmuiden om 09.45 uur. Afscheid.

Actiefoto mijzelf

Gastspreker op deze reis naar Schotland

Jaap van Sliedregt

Ik ben Jaap van Sliedregt, initiatiefnemer van ‘Retraite Actief Reizen’. Schotland is voor mij de bakermat waar mijn wandelenthousiasme ooit begon. Het is dus niet de eerste keer dat ik naar dit mooie land hoop af te reizen. Ik heb een passie voor rustgevende plekken en ik zal dus niet nalaten je een aantal mooie plekken te laten zien, om te beginnen in het gebied waarnaar we afreizen. Altijd weer haal ik aan Schotland mijn hart op. Ik hoop dat dit ook voor jou gaat gelden en dat mijn enthousiasme op jou zal overslaan. Naast tijd voor wandelen is er een dagelijks overdenkingsmoment en zoeken we de stilte. Om ons te laten inspireren door het scheppingsverhaal, toegepast op jouw leven. Reis je met me mee?

Highlights van deze reis naar Schotland

Innemende stilte

Een plek die uitnodigt tot bezinning én uitdaging

Inspiratie

Een omgeving die spreekt tot de verbeelding

Uitdaging

Sportieve wandelingen onder begeleiding van een wandelcoach

Praktische info over deze reis naar Schotland

De volgende zaken zijn inbegrepen:

  •  1 reisbegeleider/wandelcoach/spreker
  •  minimaal 6, maximaal 16 deelnemers. Indicatie leeftijd: tussen de 20 en 60 jaar
  •  2 nachten boot, 7 nachten verblijf accommodatie
  •  reissom per deelnemer €1.547 p.p.
  •  inclusief: vervoer per minibus vanaf Gouda CS, overtocht IJmuiden-Newcastle vv (2/3-persoonshut m/v op de boot), verblijf in 2-persoonskamer in accommodatie, maaltijden in accommodatie, ontbijt en diner op de boot, programma, begeleiding, excursies

Extra (indien gewenst kun je dit aangeven bij ‘opmerkingen’, helemaal onderaan in het boekingsformulier):

  •  Toeslag eigen hut boot, retour 2 nachten €350 p.p.
  •  Toeslag eigen kamer accommodatie 7 nachten €250 p.p.

========

Vind je het leuk om onze nieuwsbrief te ontvangen? Zo ja, schrijf je dan hier in. Deze verschijnt eens per twee maanden. We houden je o.a. op de hoogte van het actuele aantal inschrijvingen voor de reizen.

Relax Old Stable

Ervaringen van reizigers

“Wandelretraite in Schotland: samen wandelen, uitdagingen trotseren, stilte-tijd, samen koken, samen zingen, overdenken, lachen en huilen, mooie bloemetjes ontdekken, edelherten en zeehonden spotten, gammele pontjes overleven, stenen beschilderen en varen op het meer van Loch Ness. Tien mooie afwisselende dagen in een filmische omgeving, onder de deskundige leiding van Jaap van Sliedregt, samen met allemaal mooie mensen. Wat een gave tijd was het!”

Retraite Wandel Reis naar Schotland, mei-juni 2022

“Heel bijzonder om met elkaar met Pinksteren de kerkdienst bij te wonen in een klein kerkje. We werden heel gastvrij en vriendelijk ontvangen.”

Retraite Wandel Reis naar Schotland, mei-juni 2022

“Ik heb een hele fijne, ontspannen vakantie gehad in de prachtige, overweldigende natuur van Schotland, verblijvend in een mooie accommodatie onder leiding van een fijne reisleider!” 

Retraite Wandel Reis naar Schotland, mei-juni 2023

“Wat is Schotland een mooi land! Het is ruig en ongerept. Jaap heeft mooie wandelingen en uitstapjes georganiseerd. Hij weet in korte tijd de groep het land te laten ontdekken en waarderen!”

Retraite Wandel Reis naar Schotland, mei-juni 2022

“We ontvingen een mooi boekje gemaakt over het thema ‘De 7 scheppingsdagen’. Er was een goede afwisseling met stille tijd, groepsgesprekken, wandelingen en ontspanning. Het was fijn om met anderen op reis te zijn en over het thema te praten. We hebben het ook heel gezellig gehad en veel gelachen.”

Retraite Wandel Reis naar Schotland, mei-juni 2022

“De sfeer was goed er was snel contact met elkaar. Waarschijnlijk kwam dit door de kleine groep. Het voelde veilig om elkaars verhalen te delen.”

Retraite Wandel Reis naar Schotland, mei-juni 2023

Ga mee op deze reis naar Schotland

Bij ons reis je veilig en  verzekerd!

Retraite Actief Reizen is aangesloten bij de volgende keurmerken en garanties.

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Wij zijn aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR). VvKR komt op voor de belangen van kleine, vaak specialistische reisorganisaties. Via VvKR bundelen we onze krachten en delen we onze expertise om zowel voor de reisorganisatie als de consument tot een zo groot mogelijke zekerheid en tevredenheid te komen.