Noorwegen

Duur: 10 dagen – Prijs: €1.867
Soort reis: retraite actief reis
Thema: Ga in vrijheid!
Retraite Actief
Trolltunga

Over deze reis naar Noorwegen

Rust en ruimte… daarvoor moet je in Noorwegen zijn! Dit langgerekte land op onze wereldkaart is één grote aaneenschakeling van natuur. Laat je inspireren door het prachtige landschap op deze retraitereis. Kom in de rust. Kom in beweging. Ga in vrijheid!

De reis naar en van Noorwegen is al een belevenis op zich waarbij je ogen te kort komt. Gerdien Lammers reist als speciale gast met ons mee. Laat je meenemen in het thema, een ontdekkingstocht naar een leven in vrijheid. Ga de uitdaging aan!

Elke dag begint met een retraite-deel. Maar daar blijft het niet bij: vanuit de rust gaan we over tot actie. Je maakt deze week een aantal prachtige, soms pittige, wandelingen in de ruige Noorse natuur. De combinatie van retraite met sportieve inspanning in een schitterende omgeving maakt deze reis zo aantrekkelijk.

Het programma tijdens deze reis

Deze retraite actief reis biedt een mooie mix van bezinning en uitdaging in de Noorse natuur.

Dag 1

Vrijdag – 18 juli

Vroeg vertrek vanaf Deventer (ca. 06.00 uur). Reis per minibus naar Kiel in Duitsland. Om 14.00 uur vertrekt de nachtferry naar Oslo. Hut per twee personen.

Dag 2

Zaterdag – 19 juli

Aankomst in Oslo om 10.00 uur. Dagreis naar Ølen aan een fjord. Mooie locatie en verblijf, met zwembad.

Dag 3

Zondag – 20 juli

Thema: Durf stil te zijn. Spreker. Stilte challenge. Vrije tijd.

Dag 4

Maandag – 21 juli

Thema: Durf te geloven. Spreker. Himakånå hike (2,5 uur, 6 km). Deze tocht wordt wel ‘de kleine trolltunga’ genoemd. De klim is op stukken steil en is een goede training voor de wandeling van morgen. Onderweg mooie uitzichten!

Dag 5

Dinsdag – 22 juli

Thema: Durf los te laten. Spreker. Langfossen hike (4-6 uur, pittig). Het is ook mogelijk om een gedeelte van de tocht te lopen.

Dag 6

Woensdag – 23 juli

Thema: Durf te dansen. Spreker. Extra wandeling (3-4 uur, relatief eenvoudig). Of: dag relaxen op het terras, met uitzicht over het meer.

Dag 7

Donderdag – 24 juli

Excursie Ringedalsvatnet. Trolltunga hike (8 uur, 20 km; pittige hike in hooggebergte, vooral qua lengte). Het is ook mogelijk om een gedeelte van de tocht te lopen.

Dag 8

Vrijdag – 25 juli

Thema: Durf te verwachten. Spreker. Ontspannen boottocht over het fjordmeer.

Dag 9

Zaterdag – 26 juli

Dagreis terug naar Oslo. Overtocht Oslo – Kiel.

Dag 10

Zondag – 27 juli

Aankomst Kiel om 10.00 uur. Terugreis per minibus naar Deventer. Aankomst 16.30 uur.

Foto Gerdien Lammers (1)

Gastspreker op deze reis naar Noorwegen

Gerdien Lammers

Ik ben Gerdien Lammers, getrouwd en moeder van vier en boven alles geliefd kind van God. Ik studeer theologie aan het Evangelisch College in Zwijndrecht, ik geef regelmatig les of ben actief als spreker via www.fullyapproved.nl, mijn eigen website voor toerusting, coaching en training. Daarnaast ben ik betrokken in onze eigen gemeente in Aalten in het tienerwerk.

In mijn werkzame jaren voor de Stichting ‘Vrij Zijn’ heb ik veel mogen reizen en had ik al heel lang het verlangen in mijn hart mensen mee te nemen op een reis als deze. Vooral omdat ik zelf ervaren heb dat God op een andere manier kan werken als je uit je vertrouwde omgeving komt. Je kunt jezelf en je dagelijkse leven even vanaf een andere kant bekijken en dat is soms heel leerzaam en ook nodig. Ik hoop je deze week mee te nemen en een stukje met je op te mogen lopen in jouw eigen persoonlijke zoektocht naar Vrijheid!

 

Ga met Gerdien mee naar Noorwegen!…

Highlights van deze reis naar Noorwegen

Goede faciliteiten

Modern en gezellig onderkomen, wijds uitzicht over het fjord

Principes van rust

Oefening in: Stil worden, Ontvangen, Ontspannen en Genieten

Challenges

Jij wordt uitgedaagd om actief met het thema aan de slag te gaan

Praktische info over deze reis naar Noorwegen

De volgende zaken zijn standaard inbegrepen:

  •  1 reisbegeleider, 1 gastspreker
  •  minimaal 8, maximaal 16 deelnemers. Indicatie leeftijd: tussen de 30 en 60 jaar.
  •  2 nachten boot, 7 nachten verblijf accommodatie (per twee personen op een kamer, met eigen sanitair)
  •  reissom per deelnemer €1.867 p.p.
  •  inclusief: vervoer per minibus vanaf en tot Deventer, verblijf in 2-persoonskamer (accommodatie) en hut (boot) met eigen sanitair, alle maaltijden in accommodatie, diner op de boot (terugreis), programma, spreker, activiteiten, begeleiding, excursie

Extra (indien gewenst kun je dit aangeven bij ‘opmerkingen’, helemaal onderaan in het boekingsformulier):

  •  Toeslag eigen kamer accommodatie €250 p.p.

========

Vind je het leuk om onze nieuwsbrief te ontvangen? Zo ja, schrijf je dan hier in. Deze verschijnt eens per twee maanden. We houden je o.a. op de hoogte van het actuele aantal inschrijvingen voor de reizen.

Groepsfoto

Ervaringen van reizigers

“Ik heb het als heel bijzonder ervaren dat iedereen zich alleen opgegeven had en samen met de leiding vormden we vanaf het allereerste moment een groep. Er was oog voor elkaar!”

Retraite Actief Reis naar Noorwegen, juni 2023

“Ik heb prachtige wandelingen gedaan! De Langfossen klim is al best pittig, ik heb halverwege besloten niet verder te gaan om mijn krachten voor de volgende dag (Trolltunga) te sparen. Het zou helpen als er een dag rust tussen zit.”

Retraite Actief Reis naar Noorwegen, juni 2023

“Het heeft mijn verwachtingen overtroffen! Ik heb genoten van de groep en de mensen om mij heen. De geestelijke inhoud was veel meer dan ik had verwacht en God heeft mooie dingen gedaan in mij en in de anderen in de groep. Dat was tof om te zien en ervaren! En ja, Noorwegen is altijd mooi :-). Ik had nog zoveel meer van het land willen zien.”

Retraite Actief Reis naar Noorwegen, juni 2023

“Ik heb zoveel ontvangen in liederen, samenzijn, bidden, het programma inhoudelijk, de plek waar we waren qua natuur. De setting voelde heel veilig met elkaar en daardoor kon ik me echt openstellen. En anderen deden dat ook, we konden elkaar zo bemoedigen!”

Retraite Actief Reis naar Noorwegen, juni 2023

“Wat was het een bijzonder open sfeer met al deze mooie mensen. Heel bijzonder!!”

Retraite Actief Reis naar Noorwegen, juni 2023

“Ik heb kunnen uitrusten, loslaten en ben fysieke uitdagingen aangegaan.”

Retraite Actief Reis naar Noorwegen, juni 2023

Ga mee op deze reis naar Noorwegen

Bij ons reis je veilig en  verzekerd!

Retraite Actief Reizen is aangesloten bij de volgende keurmerken en garanties.

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Wij zijn aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR). VvKR komt op voor de belangen van kleine, vaak specialistische reisorganisaties. Via VvKR bundelen we onze krachten en delen we onze expertise om zowel voor de reisorganisatie als de consument tot een zo groot mogelijke zekerheid en tevredenheid te komen.