Ierland

Duur: 9 dagen
Soort reis: retraite wandel reis
Thema: Geestelijk gezond in ongewone tijden
3.thatched roof cottage
4.galley head lighthouse

Over deze reis naar Ierland

Ierland is the place to be voor een retraite. Wie het boek ‘De Retraite’ van Kees Postma gelezen heeft zal dit onderstrepen. Je hebt nu de unieke mogelijkheid om (met Kees!) mee op retraite naar Ierland te gaan. Deze keer geen reis voor opgebrande predikanten, maar voor een ieder die ‘een serieuze geestelijke opkikker’ kan gebruiken. Kees neemt je mee. Daagt je uit. Op de hem zo kenmerkende wijze: ontspannen, lichtvoetig en met een dosis humor.

Onze accommodatie ligt op het schiereiland Mizen Head, in het uiterste zuidwesten van Ierland. Om in het juiste, vertragende ritme te komen maken we een bijzondere oversteek: van Bretagne, het Keltische Frankrijk, naar Cork. Momenten van verdieping maar ook hachelijke avonturen wisselen elkaar af… durf jij ons te vergezellen?

Het programma tijdens deze reis

Deze retraite wandel reis biedt verdieping, ontspanning en humor met heerlijke wandelingen in de natuur.

Dag 1

Vrijdag – 8 september

Reis naar Bretagne met minibusjes. Aansluitend per nachtferry naar Cork. Op de nachtboot is een eigen hut per twee personen met sanitair gereserveerd.

Dag 2

Zaterdag – 9 september

Aankomst op Ierse bodem. Rit naar Mizen Head Peninsula. Ontmoeting met Kees en Wieteke. Ontspannen, korte wandeling op het schiereiland. Inchecken accommodatie.

Dag 3

Zondag – 10 september

Diagnose: Hoe gaat het écht met jou? Meteen vragen die er toe doen. Diepte-interview of teambuildingssessie? Niet gevreesd: we gaan ook nog wandelen.

Dag 4

Maandag – 11 september

De urgentie van rust en ontspanning. Een indringend woord van Kees. Niet bedoeld om tijdens zijn speech al in praktijk te brengen. Dat mag pas tijdens de buitenactiviteit.

Dag 5

Dinsdag – 12 september

Weten wie je bent. Hopelijk weet je dit ook nog op het moment dat je de top van Mount Gabriel hebt bereikt?… Anders maar gauw vergeten.

Dag 6

Woensdag – 13 september

Noodzakelijke vriendschap. Stennis of hommeles binnen de groep dient vandaag te worden uitgesproken. In de middag: wandelen over een smal pad langs de hoogste kliffen die het eiland rijk is (ultimate test?).

Dag 7

Donderdag – 14 september

Je ziel tot rust brengen. Een nuttige sessie, aangezien het afscheid nadert. Verder: voor elk wat wils. (Zodat iedereen tevreden naar huis gaat).

Dag 8

Vrijdag, Zaterdag – 15, 16 sept

D-Day: reis terug naar het Europese vasteland. Met een geestelijke uitrusting die weer pico bello op orde is. Dankzij een ongewone tijd. Thuiskomst op zaterdag.

FotoKeesPostma

Gastspreker op deze reis naar Ierland

Kees Postma

Mijn naam is Kees Postma, vader van vier kinderen en getrouwd met Wieteke. In het dagelijks leven bevind ik mij in de wondere wereld van werken in de kerk; als voorganger in Friesland en als missionair werker voor ECM. Ierland is mijn tweede thuisland. We hebben er vier jaar gewoond én mijn boek ‘De Retraite’ speelt zich in Ierland af. Met een lach en een traan hoop ik je deze Retraite stapsgewijs mee te nemen in het vraagstuk hoe je nu geestelijk gezond kunt blijven, en worden, in deze ongewone tijden.

Highlights van deze reis naar Ierland

Hier kom je op adem

Een mooie accommodatie op een uitmuntende plek

Terug naar de basis

Een retraite met een lach en een traan

Op zoek naar uitdaging

Een gezonde portie weerstand tegen de calorieën

Praktische info over deze reis naar Ierland

De volgende zaken zijn standaard inbegrepen:

  •  1 gastechtpaar/gastspreker, 1 reisbegeleider
  •  tot 13 deelnemers (exclusief begeleiding)
  •  2 nachten boot, 6 nachten verblijf accommodatie. De accommodatie beschikt over 5 x een tweepersoonskamer en een ruime zolderkamer met 3 x 2 bedden. Er zijn 4 badkamers met bad/douche en WC. En nog een losse WC. Voor een verblijf op de zolderkamer geldt een korting van €75 p.p.
    ER ZIJN OP DIT MOMENT NOG 8 VRIJE PLEKKEN: 1 x voor echtpaar, 1 x voor een heer (op kamer met andere heer), 5 x voor een dame bed op zolderkamer (€75 korting).
  •  standaard reissom per deelnemer €1.197 p.p. (zolderkamer €1.122 p.p.)
  •  dit is inclusief vervoer vanaf een met OV goed te bereiken opstappunt in NL, verblijf 2-persoonskamer accommodatie, 2-persoonshut op de boot (eigen sanitair), alle maaltijden (ontbijt, lunch, diner ter plekke), programma, spreker, wandelingen, overige activiteiten, reisbegeleiding

Het is bij deze reis niet mogelijk om als single een eigen kamer te boeken. Daarvoor biedt de accommodatie onvoldoende kamers. Een single boeker wordt ingedeeld bij (een) andere deelnemer(s) op basis van gelijk geslacht.

OutstandingView

Ga mee op deze reis naar Ierland

Bij ons reis je veilig en  verzekerd!

Retraite Actief Reizen is aangesloten bij de volgende keurmerken en garanties.

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Wij zijn aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR). VvKR komt op voor de belangen van kleine, vaak specialistische reisorganisaties. Via VvKR bundelen we onze krachten en delen we onze expertise om zowel voor de reisorganisatie als de consument tot een zo groot mogelijke zekerheid en tevredenheid te komen.