Ierland

Duur: 10 dagen – Prijs: €1497
Soort reis: retraite wandel reis
Thema: Geestelijk gezond in ongewone tijden
9.mizen head
st-finbarrs-way

Over deze reis naar Ierland

Ierland is the place to be voor een retraite. Wie het boek ‘De Retraite’ van Kees Postma gelezen heeft zal dit onderstrepen. Je hebt nu de unieke mogelijkheid om (met Kees!) mee op retraite naar Ierland te gaan. Deze keer geen reis voor opgebrande predikanten, maar voor een ieder die ‘een serieuze geestelijke opkikker’ kan gebruiken. Kees neemt je mee. Daagt je uit. Op de hem zo kenmerkende wijze: ontspannen, lichtvoetig en met een dosis humor.

Onze accommodatie ligt op het schiereiland Mizen Head, in het uiterste zuidwesten van Ierland. Om in het juiste, vertragende ritme te komen maken we een bijzondere oversteek: van Bretagne, het Keltische Frankrijk, naar Cork. Bij Top of the Rock, in het westen van Ierland, ontmoeten we St. Finbarr, die ooit op deze plek aankwam en mensen hartstochtelijk opriep om terug te keren naar Christus.

Zijn eindpunt wordt jouw startpunt. Momenten van verdieping en luchtigheid wisselen elkaar af tijdens deze reis… durf jij ons te vergezellen?

Het programma tijdens deze reis

Deze retraite wandel reis biedt verdieping, ontspanning en humor met heerlijke wandelingen in de natuur.

Dag 1

Vrijdag – 6 september

Reis naar Bretagne met minibusjes. Aansluitend per nachtferry naar Cork. Op de nachtboot is een eigen hut per twee personen met sanitair gereserveerd.

Dag 2

Zaterdag – 7 september

Aankomst op Ierse bodem. Ontmoeting met Kees Postma. Ontspannen, korte wandeling vanaf Top of the Rock (1,5 uur). Rit naar Mizen Head Peninsula. Inchecken accommodatie.

Dag 3

Zondag – 8 september

Diagnose: Hoe gaat het écht met jou? Meteen vragen die er toe doen. Diepte-interview of teambuildingssessie? Een heerlijke wandeling naar de Knockaphuca (200m, 2,5 uur).

Dag 4

Maandag – 9 september

De urgentie van rust en ontspanning. Een indringend woord van Kees. Niet bedoeld om tijdens zijn speech al in praktijk te brengen. Dat mag pas tijdens de buitenactiviteit: een rustige wandeling (1,5 uur), met halverwege de optie om te zwemmen in zee.

Dag 5

Dinsdag – 10 september

Weten wie je bent. Hopelijk weet je dit ook nog op het moment dat je de top van Mount Gabriel (200m, 2 uur) hebt bereikt?… Anders maar gauw vergeten.

Dag 6

Woensdag – 11 september

Noodzakelijke vriendschap. Stennis of hommeles binnen de groep dient vandaag te worden uitgesproken. In de middag: wandelen bij Mizen Head (2 uur) over een smal pad langs de hoogste kliffen die het eiland rijk is (ultimate test?).

Dag 7

Donderdag – 12 september

St. Finbarr Pilgrim Walk. Een heus hoogtepunt in deze reis! We lopen een etappe van het pad van St. Finbarr, o.l.v. een Ierse gids: Top of the Rock – Kealkil (20 km). Onderweg moment(en) van bezinning rond St. Finbarr en de boodschap die hij bracht.

Dag 8

Vrijdag – 13 september

Je ziel tot rust brengen. Een nuttige sessie, aangezien het afscheid nadert. Relaxte laatste dag: nog een laatste wandeling, verblijf bij de accommodatie en/of een bezoek aan Bantry.

Dag 9

Zaterdag – 14 september

D-Day: reis terug naar het Europese vasteland. Met een geestelijke uitrusting die weer pico bello op orde is. Dankzij een ongewone tijd. Vertrek nachtferry naar Roscoff.

Dag 10

Zondag – 15 september

Terugreis door Frankrijk. Thuiskomst.

Kees Postma BETWEEN

Gastspreker op deze reis naar Ierland

Kees Postma

Mijn naam is Kees Postma, vader van vier kinderen en getrouwd met Wieteke. In het dagelijks leven bevind ik mij in de wondere wereld van werken in de kerk; als voorganger in Friesland en als missionair werker voor ECM. Ierland is mijn tweede thuisland. We hebben er vier jaar gewoond én mijn boek ‘De Retraite’ speelt zich in Ierland af. Met een lach en een traan hoop ik je deze Retraite stapsgewijs mee te nemen in het vraagstuk hoe je nu geestelijk gezond kunt blijven, en worden, in deze ongewone tijden.

Highlights van deze reis naar Ierland

Hier kom je op adem

Een mooie accommodatie op een uitmuntende plek

Terug naar de basis

Een retraite met een lach en een traan

Op zoek naar uitdaging

Een gezonde portie weerstand tegen de calorieën

Praktische info over deze reis naar Ierland

De volgende zaken zijn standaard inbegrepen:

  •  1 gastechtpaar/gastspreker, 1 reisbegeleider
  •  tot 13 deelnemers (exclusief begeleiding)
  •  2 nachten boot, 7 nachten verblijf accommodatie. De accommodatie beschikt over 5 x een tweepersoonskamer en een ruime zolderkamer met zes losse bedden. Er zijn 4 badkamers met bad/douche en WC. En nog een extra WC. Voor een verblijf op de zolderkamer geldt een korting van €150 p.p.
  •  standaard reissom per deelnemer €1.497 p.p. (zolderkamer €1.347 p.p.)
  •  dit is inclusief vervoer per minibus vanaf een met OV goed te bereiken opstappunt in NL, verblijf 2-persoonskamer accommodatie, 2-persoonshut op de boot (eigen sanitair), maaltijden in accommodatie, programma, spreker, wandelingen, pelgrimsetappe St. Finbarr o.l.v. gids, overige activiteiten, reisbegeleiding

Extra (indien gewenst kun je dit aangeven bij ‘opmerkingen’, helemaal onderaan in het boekingsformulier):

  • Korting verblijf ruime zolderkamer (6 losse bedden) -€150 p.p.
  • Toeslag eigen kamer accommodatie +€250 p.p.
  • Toeslag eigen hut boot, retour +€250 p.p.

========

Vind je het leuk om onze nieuwsbrief ontvangen? Zo ja, schrijf je dan hier in. Deze verschijnt eens per twee maanden. We houden je o.a. op de hoogte van het actuele aantal inschrijvingen voor de reizen.

OutstandingView

Ervaringen van reizigers

“Ik heb genoten van de vakantie en ik merk dat ik steeds weer enthousiast word als iemand vraagt hoe mijn vakantie was. Ierland is een geweldig mooi land!”

Retraite Wandel Reis naar Ierland, sept 2023

“Ik vond de groep ondanks dat we erg verschillende mensen waren toch een groep, ik heb mij er dan ook erg prettig gevoeld. Ik zag er vooraf wel tegenop om met vijf dames op een zolder te gaan slapen. Ook dit ging prima.”

Retraite Wandel Reis naar Ierland, sept 2023

“We verbleven op een prachtige locatie, met een leuke groep, in een goede sfeer en met een mooi programma. Ik ga zeker nog eens mee op reis!”

Retraite Wandel Reis naar Ierland, sept 2023

“Ik had meerdere en zwaardere wandelingen verwacht. Dat viel reuze mee. We liepen meestal niet langer dan twee uur op een dag”

Retraite Wandel Reis naar Ierland, sept 2023

Ga mee op deze reis naar Ierland

Lees hier een beknopt verslag van de Retraite Wandel Reis Ierland van 8 tot 17 sept 2023 🙂

Bij ons reis je veilig en  verzekerd!

Retraite Actief Reizen is aangesloten bij de volgende keurmerken en garanties.

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Wij zijn aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR). VvKR komt op voor de belangen van kleine, vaak specialistische reisorganisaties. Via VvKR bundelen we onze krachten en delen we onze expertise om zowel voor de reisorganisatie als de consument tot een zo groot mogelijke zekerheid en tevredenheid te komen.